Општина Бела Паланка
званична презентација општине

Конкурс за финансирање омладинских пројеката

Ресурс центар за Пиротски округ, Удружење Пиргос уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта расписује КОНКУРС за финансирање ОМЛАДИНСКИХ ПРОЈЕКАТА У ЦИЉУ ПОДСТИЦАНјА АКТИВИЗМА И ВОЛОНТЕРИЗМА МЛАДИХ за Пиротски округ. У складу са Законом о младима и Националном стратегијом за младе, Ресурс центар за Пиротскии округ, Удружење Пиргос вас позива да учествујете на конкурсу за финансирање омладинских волонтерских пројеката „МЛАДИ СУ ЗАКОН“. Ако сте креативни, храбри, хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима, али и другим суграђанима у својој локалној заједници и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму који има за цилј да подстиче активизам и волонтеризам младих широм Србије!

 
ТЕМЕ КОНКУРСА:
 
Конкурс је намењен вама, креативцима, који кроз активно учешће младих и волонтерско ангажовање:
 
• мотивишете и друге младе, стварате услове и активности за активно и креативно провођење слободног времена
 
• учествујете у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време и/или организујете активности за младе у тим просторима
 
• промовишете солидарност и хуманост
 
• промовишете разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све младе
 
• промовишете здраве и безбедне стилове живота
 
• учествујете у акцијама заштите животне средине
 
• подстичете предузетнички дух код младих
 
• промовишете основне вредности ЕУ међу младима.
 
КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ:
 
На конкурс могу да се пријаве удружења младих и неформалне омладинске групе саставлјене од најмање пет чланова, као што су ђачки или студентски парламенти, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Пиротског округа. Неформалне омладинске групе морају имати минимум једну пунолетну особу.
 
Напомена за вас: уколико желите да се пријавите као регистровано удружење младих, Ресурс центар за Пиротски округ Вас може информисати о упису у Јединствену евиденцију удружења младих, удружења за младе и њихових савеза, коју води Министарство омладине и спорта. Током трајања програма, биће неопходно да будете евидентирани да бисте ушли у процедуру избора омладинских волонтерских пројеката који ће бити финансирани. Неформалне омладинске групе не треба да буду евидентиране.
 
КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ?
 
Пријавите се на Конкурс слањем попуњеног пријавног формулара до 15. јуна 2013. године на емаил: оффице@пиргос.рс, или поштом на следећу адресу: Удружење Пиргос, Трг Пиротских ослободилаца бб, 18300 Пирот, са назнаком: „МЛАДИ СУ ЗАКОН – пријава на конкурс“. Смернице за подношење пројектних идеја и пријавни формулар можете преузети са сајта Удружења Пиргос за Пиротски округ: њњњ.пиргос.рс или на омладинском Интернет порталу:  www.zamislizivot.org , а за сва питања везано за процедуре пријавлјивања на конкурс можете се обратити Удружењу Пиргос, Пирот путем електронске поште на еmail: office@pirgos.rs  или телефоном на број: 010/310-901. Пријави се на конкурс који траје од 29. априла до 15. јуна 2013. године!

Powered by Vladimir Jocic