Општина Бела Паланка
званична презентација општине
warning: Creating default object from empty value in /home/belapala/belapalanka.org.rs/html/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 40.

СО Бела Паланка

Позив за учешће у јавној расправи

Општина Бела Паланка 
СО Бела Паланка, Председник 
Бр.011-69/2018- I
Датум : 06.12.2018. године 
Бела Паланка 

Позив за учешће у јавној расправи

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ БЕЛОПАЛАНАЧКИМ ОДБОРНИЦИМА ПРЕДСТАВИО БУЏЕТ ЗА 2018.ГОДИНУ И ПЛАНИРАНЕ КАПИТАЛНЕ ПРОЈЕКТЕ

Na 22.седници СО Бела Паланка усвојена је Oдлука о буџету општине Бела Паланка и Програми пословања установа и предузећа за 2018.годину.

БЕЛОПАЛАНАЧКИ ОДБОРНИЦИ УСВОЈИЛИ ПРЕДЛОГЕ ОДЛУКА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Предлози одлука, на које су сагласности дали чланови Општинског већа општине Бела Паланка, упућени су одборницима СО на усвајање. На 19. седници СО Бела Паланка, која је одржана 23.октобра, усвојен је Извештај о раду предшколске установе ’’Драгица Лаловић’’ у Белој Паланци за радну 2016/2017.

РЕБАЛАНС БУЏЕТА ОМОГУЋАВА НАСТАВАК РЕАЛИЗАЦИЈЕ КАПИТАЛНИХ ПРОЈЕКАТА

На 17. седници СО Бела Паланка усвојена је Одлука о петом ребалансу буџета општине Бела Паланка за 2017. годину. Након што је дата сагласност на Предлог ове одлуке на седници Општинског већа одборници су усвојили ову важну тачку дневног реда која се тиче улагања у већ започете капиталне пројекте.

ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА СО БЕЛА ПАЛАНКА

7. седница СО Бела Паланка, уједно и последња у овој години, одржана је у уторак 27.децембра. Одборници белопаланачке скупштине усвојили су програм пословања за 2017. годину ЈКП ’’Регионална депонија Пирот''. Програм пословања овог јавног предузећа потребно је да усвоје и одборници скупштина у Димитровграду, Бабушници и Пироту.

ОДРЖАНА 6.СЕДНИЦА СО БЕЛА ПАЛАНКА

6.седница СО Бела Паланка одржана је у четвртак 15.децембра. На седници је усвојен План детаљне регулације индустријске зоне ''Мурица 2'' у Белој Паланци са извештајем о стратешкој процени утицаја на животну средину. Извештај су поднеле представнице фирме ''Архиплан'' из Аранђеловца, која је и израдила овај извештај.

ОДРЖАНЕ ДВЕ СЕДНИЦЕ СО БЕЛА ПАЛАНКА

У среду 30.новембра одржане су 4. и 5.седница СО Бела Паланка заказане по хитном поступку. Одборници белопаланачке скупштине усвојили супредлог Одлуке о изради Измене и допуне Плана детаљне регулације мале хидроелектране ’’Жута стена’’.

46.седница СО Бела Паланка

46.седница СО Бела Паланка одржана је у понедељак 1.фебруара по хитном поступку. На седници је усвојена Одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе општине Бела Паланка за 2015.годину. Према овој Одлуци, која је донета у складу са Одлуком Владе РС, максималан број запослених износи  235.

43. седници СО Бела Паланка

Програми пословања јавних предузећа за 2016. годину „Спортски центар Бањица“, Центра за културу Бела Паланка, ЈП за грађевинско земљиште и изградњу општине, затим ЈП Бела Паланка нет, ТО Бела Паланка,  Народне библиотеке Вук Караџић и ЈКП Комнис усвојени су на 43. седници СО Бела Паланка која је одржана у среду 16.

42. седница СО Бела Паланка

42. седница СО Бела Паланка одржана је протеклог петка по хитном поступку. На седници је усвојен предлог одлуке о висини стопе пореза на имовину у општини Бела Паланка, по коме стопа пореза на имовину за земљиште пореског обвезника који не води пословне књиге износи 0 посто. Ова одлука је донета да не би дошло до још већег пореског оптерећења грађана у 2016.години.

Powered by Vladimir Jocic